You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Licitație în Asia cu produse de ceramică românești

Licitație în Asia cu produse de ceramică românești

Publicat de: Claudiu Publicat: 30.07.2018 Vizualizari: 80 Comentarii: 0

Românii au cucerit anul acesta Asia. Una dintre cele mai celebre licitații de ceramică din Asia a fost realizată compilând și produse românești în stocurile de vânzări. De asemenea, românii nu au ajuns doar acolo. 

Expoziția anuală Bienală de la Florența a fost cucerită și ea de realizările românilor. 5 PREMII AU CÂȘTIGAT CONAȚIONALII NOȘTRI LA FLORENȚA. 

Ce produse s-au vândut la licitația asiatică?

Cele mai bine vândute elemente de ceramică de la licitația asiatică au fost bolurile vechi chinezești. De fapt, un astfel de bol, ce a aparținut dinastiei Song, deține și recordul la o astfel de licitație. Mai multe despre acest lucru poți citi aici. Și bolurile de ceramică ale dinastiei Ming s-s-au vândut impresionant, pe sume de până la 20 milioane de dolari. 

Însă ce a fost cu adevărat demn de luat în seamă în această licitație a fost faptul că - CERAMICA DE HOREZU a avut exponate la vânzare. Este incredibil, dar celebrele boluri și accesorii ce ne-au înnebunit la festivalul de la CUCUTENI sau la expozițiile Cocoșul de Hurez au fost prezente de această dată în expoziții internaționale. 


Iar oficialitățile care au organizat acea licitație spun că acestea chiar s-au vândut extrem de bine. 


Nu doar vândute, ci și premiate! 

În acest an, creațiile românilor nu doar că s-au vândut bine. Acestea au atras și nenumărate premii pentru țara noastră. Spre exemplu, în cadrul evenimentului de care am povestit mai sus, ediția a XI-a a Bienalei de la Florența, 5 dintre românii noștri au primit premii. 

  • Maria Roxana Cioată este super-norocoasa festivalului, fiind premiată cu LOCUL 1 la categoria ceramică 
  • Horia Manolache a obținut și el premium al IV-lea pentru lucrarea sa "Joel" - la categoria de fotografie 
  • Alina Aldea a ridicat premiul V pentru categoria desen și caligrafie 
  • Ruxandra Sibil Mermeze - premiul V, pentru categoria textile
  • David Leon Olteanu - locul V la categoria de ceramică


Iată, așadar, că avem 2 premiați internaționali pe categoria de ceramică, unul dintre ei reușind să acapareze chiar podiumul - pe locul câștigător. 


Expoziția a adunat peste 450 de artiști cu sute de expoziții realizate global. Iar românii noștri au fost capabili să impresioneze la unul dintre cele mai respectate evenimente de artă. De asemenea, în cazul licitației din Hong Kong - unde se fac anual cele mai mari licitații de artă, în ultima vreme, românii au reușit să fie prezenți și să vândă. 


Voi ce părere aveți despre aceste evenimente? Ar trebui ele să reprezintă un subiect de discuție mai accentuat? Ar trebui să fie promovate lucrările artiștilor români mai des în cadrul a astfel de evenimente? 

Comentarii

Scrie Comentariu