You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Cum îți poți îmbătrâni casa montând gresia greșit?

Cum îți poți îmbătrâni casa montând gresia greșit?

Publicat de: Claudiu Publicat: 25.07.2018 Vizualizari: 140 Comentarii: 0

Montarea gresiei nu este tocmai cel mai ușor lucru de făcut într-o casă. Iar specialiștii spun că montajul greșit al unei plăci poate să-ți strice designul întregii suprafețe. Perfect adevărat. Iar mai mult decât atât, un studiu arată că gresia montată greșit sau în dezechilibru cu elementele din restul camerei pot îmbătrâni acel spațiu. Alegerea improprie a culorii chitului, montajul gresiei în dezacord cu mobilierul ce va urma să umple spațiul, toate acestea pot urâți locul. 

Nu ești de acord cu aceste lucruri? Iată o dovadă: 


Poți face și singur diferența între ceea ce vezi sus și ceea ce vezi jos!O gresie aleasă nepotrivit nu va face niciodată din casa ta un loc luxos, în care să-ți facă plăcere să stai. Indiferent dacă este montată perfect, kitch-ul va fi mereu kitch, iar acest lucru se vede cu ochiul liber. 


Chitul face diferența

Chitul ales pentru a efectua nivelarea rosturilor gresia face cu adevărat diferența. Un chit care nu se potrivește va atrage atenția și va fi considerat inestetic.  În același timp, un chit ales frumos, cu ochi, poate face ca totul să pară o simplă placă interminabilă pe pardoseală. Astfel, gresia va  avea un efect neîntrerupt, iar imaginea de ansamblu va fi mult mai estetică. 

Tipul de gresie este din nou unul care poate să-ți aducă soare în casă sau o poate întrista. Gresia glazurată, spre exemplu, conferă camerei mai multă strălucire, însă aceasta nu este potrivită decât pentru baie sau bucătărie. 

Pentru living și pentru holuri, mai potrivită este gresia mată, spun specialiștii. Dacă montezi gresie glazurată în living acesta va căpăta un aspect mai strălucitor, însă mult mai puțin elegant, putând chiar să lase impresia de design trecut - doar în momentele în care nu exista diversitate în materiale se folosea aceeași gresie în toată casa. 


Cu cât mai înflorat, cu atât mai nefavorabil 

Știm că uneori avem impresia că mai mult înseamnă mai bine. Ei, aici nu este cazul. Gresia aleasă este întotdeauna cu atât mai frumoasă cu cât este mai simplă. Eleganța vine din simplitate în design. Minimalismul este din ce în ce mai apreciat în această direcție. La fel, extremele strică. Amenajarea camerei în două culori este extrem de riscantă. Combinațiile care merg cât mai bine sunt cele clasice: alb-albastru, negru-roșu. În rest, trebuie să fiți foarte atenți la ce alegeți. 


Culorile gresiei sunt din nou importante. Și acestea pot întineri sau îmbătrâni casa. Însă foarte important este montajul. Dacă montați gresia strâmb, dacă ciobiți din plăci, dacă terminați plăcile și alegeți să umpleți golul cu altceva, sperând la un minim model, toate aceste lucruri vor strica designul casei, de cele mai multe ori îmbătrânind casa, spun specialiștii. 


Iată și alte exemple nefericite vs. exemple de bun gust: 

Așa NU!Deși sunt camere destul de frumos amenajate, totuși lasă amprenta unor spații îmbătrânite. Asta datorită montajului greșit și alegerii greșite în ceea ce privește gresia. Iată, aceeași nuanță, dar într-o altă lumină. Așa DA! 

 Iată un alt exemplu, simplu, dar totuși elegant. Lasă impresia de ceva mult mai bine aranjat decât în primele cazuri. 

Etichete: gresie

Comentarii

Scrie Comentariu