You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
5 chestii amuzante despre paturi

5 chestii amuzante despre paturi

Publicat de: Claudiu Publicat: 17.06.2018 Vizualizari: 115 Comentarii: 0

Oh, patul, cel mai bun prieten al nostru în zilele de weekend. Știm cu toții cât de dragi ne sunt clipele de trândăveală și momentele în care nu am mai dori să ne ridicăm din pat. Însă paturile pot fi privite și cu alți ochi. Cu siguranță îți vei da seama și tu de acest lucru după ce vei citi acest articol. Vei vedea cât de mult te poți distra pe seama unei simple piese de mobilier, aflând tot felul de chestii amuzante din istoria sa. Așadar, să începem! 


5 chestii amuzante despre paturi

1. Știai că în secolele XVI - XVII, în Franța, regii își primeau vizitatorii culcați în pat? Ei bine, se pare că patul nu e doar prietenul tău. Până și conducătorii au înțeles la vremea lor cât de valoros este un moment de relaxare (sau de lene, după caz). 


2. Ca să nu crezi că doar tu venerezi clipele de după-amiază petrecute în pat... alții venerează chiar patul în sine. Printre aceștia se numără chinezii. La chinezi există chiar și Zeul Patului. Suntem ferm convinși că nu știai asta.


3. În câte paturi ai dormit în toată viața ta? Crezi că l-ai depășit pe Regele Ludovic al XIV-lea al Franței? Acesta a avut, se pare, cea mai mare colecție de paturi din lume. I-ar fi luat fix 1 an, 1 lună și 18 nopți să doarmă câte odată în fiecare pat. Așadar, câte paturi a avut? Ne poți scrie răspunsul tău în comentarii! 


4. Crezi că mobila Premium Ceramics este scumpă? Nu ai aflat cât au cheltuit britanicii pe realizarea unui pat de colecție sub formă de trăsură. Mai exact, patul are diametrul de 6 picioare, iar investiția se poate măsura în nici mai mult nici mai puțin de 47.000 de dolari. 


5. Știați că patul lui Napoleon și al Josephinei era decorat cu sfincși? Ei bine, nimic impresionant. Însă de aici și până la dedicarea unei cărți întregi pentru paturi a fost un singur pas. Cine să-i mai înțeleagă pe francezi? Căutați în librării "Le lit", dacă tot vă petreceți ziua în pat, să și citiți despre acesta.  


Iată o scurtă listă cu chestii amuzante despre paturi. Voi ce alte lucruri mai cunoașteți  despre această piesă de mobilier și istoria ei? 

Comentarii

Scrie Comentariu