You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Alegerea gresiei atunci cand renovezi

Alegerea gresiei atunci cand renovezi

Publicat de: John Publicat: 13.05.2017 Vizualizari: 1120 Comentarii: 0

Când te-ai hotărât să renovezi casa trebuie să știi că urmează anumite decizii extrem de importante pe care trebuie să le iei și în cazul cărora nu poți greși.

Trebuie să te hotărăști asupra produselor și materialelor de construcții pe care dorești să le alegi. Trebuie să vezi ce buget ai și ce îți poți permite să cumperi din acei bani, fără a afecta calitatea materialelor.

Astăzi descoperi împreună cu noi 5 lucruri pe care trebuie să le știi atunci când alegi gresia și faianța pentru redecorare.

  1. Gresia porțelanată este perfectă pentru amenajările exterioare, însă se poate folosi și în interior

Gresia porțelanată este cea tratată la temperaturi mari (peste 1000 grade), realizată perfect pentru a suporta schimbările de temperatură drastice și pentru a-și păstra durabilitatea în timp. Ea a fost gândită pentru placarea exterioară, deoarece este rezistentă la ploi și zăpadă sau la alți agenți chimici și este extrem de rezistentă.

Însă este perfectă și pentru a acoperi șapa din Living. Gândiți-vă ce trafic aveți în living sau chiar în dormitor (dacă aveți gresie jos). Gresia porțelanată este singura ce se poate utiliza în cadrul zonelor cu trafic limitat.

  1. Gresia care nu rezistă la îngheț va crăpa la temperaturi extreme sau la schimbarea temperaturii

Trebuie să știi acest lucru atunci când dorești să-ți plachezi terasa care nu e acoperită sau balconul deschis. O placă de gresie normală nu va rezista peste iarnă, deoarece va îngheța, iar rezistența ei va fi extrem de afectată în momentul în care se va încălzi.

Dacă vei călca pe o placă de gresie înghețată există extrem de multe șanse să crape. Gresia și faianța porțelanată nu îngheață. Este bine să cunoști acest lucru atunci când dorești să-ți remodelezi casa la exterior.

  1. Gresia porțelanată este rezistentă la pătare

Există extrem de multe persoane care au descoperit că gresia sau faianța din bucătărie absoarbe parcă petele și murdăria. Se întâmplă foarte des la gresia albă sau crem. Gresia porțelanată este tratată termic, așa încât rezultă o suprafață perfect lucioasă deasupra plăcii, iar această suprafață acționează ca un scut împotriva petelor și oricăror agenți chimici ce iau contact cu placa de gresie.

  1. Gresia de proastă calitate își pierde culoarea și își modifică designul în timp

Chiar dacă este destul de greu de crezut, se aplică. O gresie de proastă calitate își poate schimba nuanța în timp. Acest lucru se poate întâmpla și în contact cu temperaturile foarte ridicate.

În ceea ce privește designul, știm cu toții că nu toate plăcile de gresie sunt absolut netede la suprafață. Unele prezintă anumite denivelări, anumite design-uri speciale. Acestea dau impresia unor texturi. De obicei tipul acesta de plăci sunt reprezentate de cele calitative. Însă există și imitații în acest sens. O placă de acest tip, care nu este tratată corespunzător, în timp se poate măcina, crăpa sau poate căpăta defecte chiar deranjante.

  1. Gresia de calitate se montează fără distanțator

O gresie de calitate nu va avea nevoie de distanțator, deoarece mărginile sale vor fi perfect drepte și vor forma unghiuri de 90 de grade, iar impuritățile nu vor exista sau nu vor fi evidente, atât cât să necesite îndreptarea lor prin așezarea unor distanțatori între plăci.

Orice profesionist în domeniul construcțiilor va ști să monteze gresia fără distanțator, dacă el își stăpânește meseria și dacă materialele cu care lucrează îi permit să acționeze cu adevărat ca un meseriaș.

Comentarii

Scrie Comentariu