You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
3 Produse de curatare a gresiei

3 Produse de curatare a gresiei

Publicat de: John Publicat: 13.05.2017 Vizualizari: 851 Comentarii: 0

O gresie de calitate, precum cea din gama pizarra sau orice altă gamă de gresie de calitatea 1, odată cumpărată, va trebui îngrijită corespunzător. Pentru a vă bucura de o baie strălucitoare și de o pardoseală cât mai durabilă și frumoasă, trebuie să știți să curățați gresia fără să-i afectați aspectul și rezistența.

Există anumite produse care sunt special destinate etapelor de curățare a gresiei. Tocmai despre acestea ne-am hotărât să vă povestim astăzi.

 

Iată 3 produse de curățare a gresiei ce nu trebuie să lipsească din nicio baie!

Unul dintre cele mai importante produse, care nu se regăsește foarte des în băile gospodinelor, este soluția detartrantă. Nu este de ajuns să ștergeți gresia cu alcool sau cu o soluție de curățare obișnuită. La fel cum nu este de ajuns să o spălați cu soluție de geamuri, doar pentru strălucire.

Gândiți-vă că baia este un mediu cu umezeală extremă. Așadar, gresia s-ar putea să fie afectată destul de des de depunerile de calcar. Soluția detartrantă este ideală în eliminarea acestor probleme.

Un alt lucru ce nu trebuie să lipsească dintr-o baie în momentul în care curățați gresia este bicarbonatul de sodiu. Da, este adevărat că la momentul actual există tot felul de soluții speciale, însă bicarbonatul de sodiu face în continuare minuni. Încercați numai să amestecați bicarbonat de sodiu cu un pic de oțet și să ștergeți canturile dintre gresie. Veți rămâne surprinși de eficacitatea acestei soluții.

Puteți folosi această soluție chiar și pentru plăcile de gresie. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 2 – 3 lingurițe cu bicarbonat cu o cană de oțet și apoi să pulverizați cu atenție pe plăci. După aceasta, ștergeți gresia cu o lavetă uscată și va străluci ca și când ar fi nou nouță. 

Nu în ultimul rând, curățarea gresiei este urmată de etapa de recăpătare a luciului. Dacă doriți ca gresia din baie să-și păstreze cât mai mult luciul și să arate ca și când ar fi nouă, nu uitați de ceara pentru gresie.

Există un tip special de ceară pentru pardoseli pe care o puteți aplica pe gresie imediat după ce ați curățat-o. Această ceară are scopul de a păstra luciul gresiei și de a-i oferi o protecție sporită. De asemenea, pentru a reda strălucirea gresiei, puteți folosi și o soluție mixată chiar în propria locuință. Aceasta poate fi compusă din apă și spirt.

 

Baia dumneavoastră poate reprezenta oglinda întregii locuințe

Fie că aveți o baie dotată cu gresie de calitate superioară, fie că gresia cumpărată nu reflectă chiar ultimele standarde de lux, este extrem de important să știți cum să o îngrijiți. Pardoseala băii reprezintă oglinda întregii locuințe.

Aveți grijă de gresia achiziționată pentru ca aceasta să-și păstreze strălucirea și să reziste cât mai mult timp.  

Comentarii

Scrie Comentariu